torsdag den 8. april 2010

Er det hærværk?

Forfalskning, hærværk, kopi, plagiat, coverversion, pastiche, parafrase, gendigtning, parodi forholder sig alle til kunstværker, og dertil kommer inspiration. Men forfalskning, kopiering, plagiering kan være ulovligt at lave! Men grænsen mellem hvornår noget er ulovligt eller lovligt, kan være svær at definerer, kunstnere kan påberåbe sig deres kunstneriske frihed.

Asger Jorn der overmalede et andet maleri er det kunst eller hærværk?

Sebastian lod sig inspirerer af Bob Dylans ”Desolation Row” og skrev ”Lossepladsen bløder” – det var inspiration. Men når en påstår han har modtaget et brev fra Bob Dylan med en skitse til en sang, er det så inspiration, en parafrase, en pastiche, eller en parodi – eller måske er det hærværk?

2 kommentarer:

  1. det er det hele - og tilmed en gimmick, en mediebåren performance; jeg synes der klinger stemninger fra både Sebastian og Dylan i dét shit der, det er godt med den slags undren; skal det ikke oven i hatten tonesættes?

    SvarSlet
  2. Jeg har heller ikke forstand på tonesætning, men hvis nogen kunne finde på det, er de velkommen. Men mon ikke teksten så lige skulle pudse lidt op?

    SvarSlet